https://www.mamamate.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/video.mp4
Меню

Донація яйцеклітин з точки зору репродуктолога

Поділитися

Сфера репродуктології в Україні має безперервний розвиток. Клініка «Надія» займає передові позиції в цьому напрямку завдяки впровадженням різних методик лікування непліддя одними з перших. Сьогодні хотілось би більше розповісти про такий важливий напрямок, як донація яйцеклітин.

Кому потрібна ця програма – донація яйцеклітин?

Донорські яйцеклітини відкривають нові можливості для дітонародження парам з формами безпліддя, які раніше вважалось невиліковними. За донорською яйцеклітиною звертаються жінки з передчасною менопаузою, зниженням оваріального резерву. Такі стани можуть виникати спонтанно, внаслідок хірургічного лікування або після лікування онкопатології (хімієтерапія, променева терапія). Окрему групу пацієнтів складають пари, які мають багаторазові невдалі спроби ЕКЗ. Це може бути погана відповідь яєчників на стимуляцію, відсутність запліднення спермою чоловіка або донора, блок розвитку ембріонів. Донорство ооцитів є успішним варіантом лікування пацієнтів з генетичними захворюваннями ті інші.

Піклування про психологічний стан пацієнтки та донора, медичний супровід – є невід’ємними складовими командної роботи персоналу клініки «Надія». Рішення про використання донорських клітин є важливим та іноді досить складним. Але відкриває нові можливості в досягненні мети стати батьками. При цьому чоловік має можливість внести свій генетичний вклад.
Хотілося б відзначити, що за кожним пацієнтом, який бажає стати донором ооцитів прикріпляється персональний координатор, який підтримує на кожному етапі медичної програми. Такий індивідуальний підхід забезпечує впевненість і збільшує шанси на успіх.
Лікарський супровід для донорів яйцеклітин забезпечується з першого візиту в клініку. Включає в себе медичне обстеження та консультування, також постійний зв’язок з нашими донорами.
Це дає можливість зробити процедуру донації ооцитів безпечною для жінок, які хочуть допомогти стати батьками іншим парам. А потенційним реципієнтам отримати якісні клітини від донора.

Чи є якісь ризики, пов’язані з донацією яйцеклітин?

Головний ризик пов’язан з тим, що потенційний донор проходить певний скринінг по стану здоров’я. І під час медичного обстеження можуть виявити стан, про який раніше донор міг не знати. Наприклад, мова може йти про носійство генетичних аномалій.
Донація яйцеклітин є безпечною процедурою та не має довгострокових ризиків. Немає повода для хвилювання щодо впливу процесу стимуляції яєчників на майбутню фертильність
Але хотілось би зазначити, як і при будь-якому медичному втручанні, є можливі побічні ефекти. Мова може йти, наприклад, про індивідуальні алергічні реакції на медикаменти. Такі ж неприємні явища під час стимуляції яєчників, як головний біль, здуття живота, нудоту, відчуття печіння в місті ін’єкції препарату.
За нашими спостереженням процедура донації яйцеклітин проходить безболісно, якщо є скарги на індивідуальні неприємні відчуття, лікар робить призначення для знеболення.

Що потрібно зробити, для того щоб стати донором?

Першим кроком вам потрібно зв’язатися з нами. Процедура донації яйцеклітин відбувається на анонімній основі. Ми вас проконсультуємо по додатковим питанням, етапам процедури і сплануємо графік візитів у клініку.

    Поставити запитання

    Опубліковано в article
    Запитайте