https://www.mamamate.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/video.mp4
Меню

Донація яйцеклітин, як один із методів допоміжних репродуктивних технологій.

Поділитися

Донація яйцеклітин – легальна процедура, відповідно до Наказу №787 міністерства охорони здоров’я України. Донор яйцеклітин – це молода, здорова жінка, у якої є власна здорова дитина/діти.

Є певні вимоги до донорів яйцеклітин:

  • вік від 18 до 32 років, без фізичних, психічних чи спадкових захворювань,
  • без шкідливих звичок з нормальним індексом маси тіла.

Донація в Україні є повністю анонімною: Коли для пари підбирають донора, ніякої особистої інформації не надається, а донорка також не знає, хто та коли використовуватиме її яйцеклітини. Донора підбирають за фенотиповими ознаками (колір очей/волосся, зріст), за групою крові (а також резус фактором).

Якими є покази до цієї програми: у першу чергу це низька кількість та якість власних яйцеклітин, а саме – після оперативних втручань на яйниках, виснажені яєчники; менопауза; аномалії розвитку статевих органів; після лікування хіміотерапією; невдалі спроби ЕКЗ в анамнезі; коли є ризик передати спадкові захворювання.

Хочете дізнатися подробиці програми донації? Ознайомтеся

Як проходить програма донації яйцеклітини?

З донорських ооцитів та сперми отримують ембріони (запліднення методом ICSI), які культивують до стадії бластоцисти. Готуючись до переносу, майбутня мама під наглядом лікарів, звичайно, вживає препарати для стимуляції ендометрію.

Часто донація ооцитів – єдиний дієвий спосіб подолання непліддя для пар, у яких проблеми самостійним зачаттям.

    Поставити запитання

    Опубліковано в article
    Запитайте